Marockanska torskbiffar med mango- & morotssallad
Du behöver:
1 kg torskrygg
1⁄2 dl crème fraiche
1 msk vetemjöl
Marinad:
4 vitlöksklyftor, pressade
2 msk persilja, hackad
2 msk koriander, hackad
1 tsk mald ingefära
1 tsk spiskummin
1⁄2 röd chili, hackad
1 tsk paprikapulver
1 citron
Salt och peppar
Sallad:
2 rödlök
2 mogna mango
2 morötter
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
3 msk salladslök, finhackad
100 g babyspenat (funkar bra med vilken sallad som helst)
2 lime
2 msk olivolja
Gör så här:
Skala och finhacka vitlök. Skär fisken i grova bitar och pressa ut vätskan. Mixa fisken med persilja, koriander, ingefära, spiskummin, färsk chili, paprikapulver och pressad citronsaft lite citronszest, crème fraiche och vetemjöl till en slät färs i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör, ca 3 minuter på varje sida.
Skala och skiva rödlöken i tunna skivor och lägg den i iskallt vatten. Skala och skär mangon i tärningar. Skala och skär morötterna i tunna skivor med en potatisskalare, mandolin eller osthyvel, lägg dem i iskallt vatten. Rosta sesamfröna i en het stekpanna i ca 3-4 minuter. Skölj salladen. Blanda samtliga ingredienser utom sesamfröna med olivolja. Smaksätt med pressad limejuice, salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat och strö över sesamfröna.
Servera torskbiffarna tillsammans med salladen.
Tips! Biffarna går även att äta kalla så förbered gärna dagen innan.