Marockanska kycklingvingar med citrusfrisk couscous
24 jun, 2012
AvRedaktionen
Kycklingvingarna blir lite kladdiga och fantastiskt smakrika med både hetta och sötma. De passar även utmärkt på en buffé.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
950 g kycklingvingar
3 msk lönnsirap
1 tsk harissapasta, plus lite till servering (kan ersättas med sambal oelek)
1 tsk kumminfrön
saft och rivet skal från 1 apelsin
saft, rivet skal och fruktkött från 1 citron
salt och peppar
vatten
150 g couscous
1 näve mynta
1 msk kycklingfond
1 näve koriander
3 msk jungfruolivolja
grekisk yoghurt (till servering)
Gör så här:
- Sätt ugnen på grill. Lägg kycklingvingarna i en ugnsfast form och grilla dem i 15 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna, vänd dem efter halva tiden.
- Blanda lönnsirap, harissapasta, kumminfrön, skalen från citron och apelsin, hälften av juicen från apelsin och citron samt salt och peppar. Häll detta över kycklingvingarna och blanda runt tills alla kycklingvingar är täckta. Ställ tillbaka dem i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de börjar bli bruna och kladdiga, vänd dem en gång.
- Koka upp vatten i en vattenkokare. Lägg couscousen i en skål och häll resten av juicen från apelsinen och citronen över. När vattnet kokat upp, häll det över couscousen så att den precis täcks. Täck skålen med plastfolie och låt den stå i 10 minuter. Hacka örterna grovt.
- Blanda om couscousen och rör ner örterna, finhackat och urkärnat fruktkött från citronen, olivolja och lite salt och peppar. Servera med kycklingvingarna och lite grekisk yoghurt. För mer hetta kan du blanda harissapasta i yoghurten före servering.
Recept: Jane Hornby
Foto: Gareth Morgans
Annons