Mjuka marshmallows med hallonsmak
28 jan, 2021
AvRedaktionen ELLE
Göra egna marshmallows hemma? Visst, det kanske är lite krångligt, men det kommer vara värt det, vi lovar! Testa det här receptet med hallon!
Annons
Marshmallows med hallonsmak
Här behövs en sockertermometer! För extra lyx – doppa de färdiga bitarna i mörk choklad.
25 marshmallows
Du behöver:
100 g frysta eller färska hallon
1 dl vatten
8 gelatinblad
2 ¼ dl (200 g) strösocker
½ tsk vaniljsocker
2 ½ dl (150 g) florsocker
Gör så här:
- Koka upp hallon och vatten i en liten kastrull. Sila genom en finmaskig sil och häll därefter tillbaka 1 dl av hallonsaften i en ren kastrull. Kasta övrig hallonmassa. Blöt upp gelatinet i 5 minuter i en skål med kallt vatten.
- Blanda ner socker och vaniljsocker i hallonsaften och låt koka upp. Låt koka under omrörning då och då till en temperatur på 117°. Ta sedan kastrullen från värmen.
- Vrid vattnet ur gelatinet och rör ut bladen i den varma hallonsaften, så allt blandas. Häll ner hallonblandningen i en skål. Vispa kraftigt med elvisp i ca 10 minuter till ett fast och segt skum.
- Strö florsocker i ett fyrkantigt fat med höga kanter. Fördela skummet däri. Fäst skummet i kanterna av formen så det inte lägger sig som en klump i mitten. Strö florsocker över och tryck försiktigt ut med händerna. Låt massan stelna i minst 3 timmar, tills den sätter sig och går att skära i.
- Skär massan i ca 25 små fyrkanter med en vass kniv eller klipp med en sax. Vänd alla sidor av bitarna i florsocker. Servera genast eller förvara i en lufttät behållare med bakplåtspapper mellan lagren.
Recept: Linn Grubbström Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: Pavlova med vaniljkräm och bär
Annons