Marsipangodis med pistage och rosenvatten
08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
Marsipangodis med pistage och rosenvatten är ett måste för alla marsipanälskare där ute! Lika god som den är elegant!
Annons
Marsipangodis med pistage och rosenvatten
Elegant och smakrik variant med hemgjord marsipan till alla som älskar marsipangodis!
Annons
30 stycken
Tid: 1 timme
Du behöver:
Pistagemarsipan:
100 g skalad mandel
100 g osaltade pistagenötter utan skal
1 nypa salt
1 msk rosenvatten
2 msk agavesirap
Topping:
1 msk torkade rosenblad
2 msk osaltade pistagenötter utan skal
200 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175°. Bred ut mandlarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ställ in dem i ugnen i cirka 5 minuter. De ska inte ta färg, bara torka lite. Låt mandeln svalna helt.
- Mixa mandel och pistagenötter till fint mjöl i en minihackare. Tillsätt salt, rosenvatten och sirap och mixa till en mjuk konsistens. Låt massan vila i kylen 15–20 minuter.
- Finhacka pistagenötterna och krossa de torkade rosenbladen.
- Smält ²/³ av chokladen i en skål över vattenbad. Finhacka resten av chokladen. Ta bort den smälta chokladen från värmen och rör sedan ner den finhackade chokladen så att den också smälter.
- Forma 30 små, avlånga bitar av marsipanmassan och doppa dem i den smälta chokladen.
- Dekorera marsipangodisarna med rosenblad och pistagenötter innan chokladen stelnar. Förvara i kylen fram till servering.
Foto: Lene Samsö
Annons