Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marsipangodis med pistage och rosenvatten

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
AvBoel Ottmer
Recept på marsipangodis med pistage och rosenvatten
Lene Samsø
Marsipangodis med pistage och rosenvatten är ett måste för alla marsipanälskare där ute! Lika god som den är elegant!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #2: ChokladbudinoBrand logo
Middag hos Wood #2: Chokladbudino

Marsipangodis med pistage och rosenvatten

Elegant och smakrik variant med hemgjord marsipan till alla som älskar marsipangodis!

Elegant marsipangodis med pistage och rosenvatten
Lene Samsø
Annons

30 stycken

Tid: 1 timme

Du behöver:

Pistagemarsipan:

100 g skalad mandel
100 g osaltade pistagenötter utan skal
1 nypa salt
1 msk rosenvatten
2 msk agavesirap

Topping:

1 msk torkade rosenblad
2 msk osaltade pistagenötter utan skal
200 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175°. Bred ut mandlarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ställ in dem i ugnen i cirka 5 minuter. De ska inte ta färg, bara torka lite. Låt mandeln svalna helt.
  2. Mixa mandel och pistagenötter till fint mjöl i en minihackare. Tillsätt salt, rosenvatten och sirap och mixa till en mjuk konsistens. Låt massan vila i kylen 15–20 minuter.
  3. Finhacka pistagenötterna och krossa de torkade rosenbladen.
  4. Smält ²/³ av chokladen i en skål över vattenbad. Finhacka resten av chokladen. Ta bort den smälta chokladen från värmen och rör sedan ner den finhackade chokladen så att den också smälter.
  5. Forma 30 små, avlånga bitar av marsipanmassan och doppa dem i den smälta chokladen.
  6. Dekorera marsipangodisarna med rosenblad och pistagenötter innan chokladen stelnar. Förvara i kylen fram till servering.

Foto: Lene Samsö

Annons