Mascarponeglass med hallon och pistaschnötter
07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Hemgjord mascarponeglass med hallon och pistaschnötter – lyxigare än så här blir det inte!
Annons
Mascarponeglass med hallon och pistaschnötter
Lyxig glass på ett enkelt sätt med kondenserad mjölk och mascarpone som gör den härligt krämig.
6 portioner
Annons
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
250 g mascarpone
1 krm salt
50 g osaltade pistaschnötter utan skal
Hallonpuré:
250 g frysta hallon
85 g (1 dl) strösocker
1 citron
Till servering:
6 glassvåfflor
125 g hallon
Gör så här:
- Hallonpuré: Lägg 200 g hallon, socker och saften från citronen i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen till medelvärme och låt småkoka i 4–5 minuter. Mixa massan med en stavmixer till en slät puré och häll sedan genom en finmaskig sil så kärnorna silas bort. Kyl ner hallonpurén.
- Vispa grädden medelfast. Tillsätt kondenserad mjölk, mascarpone och salt och vispa ihop till en luftig och jämn glasskräm. Rör ihop 1/2 dl av glasskrämen med den kylda hallonpurén. Häll resten av glasskrämen i en form, ca 1 1/2 liter, och droppa över hallonpurén. Dra en träpinne genom glassen så den blir marmorerad.
- Hacka pistaschnötterna grovt och strö över glassen tillsammans med de sista 50 g frysta hallonen. Täck formen med plastfolie och låt glassen stå i frysen i minst 6 timmar, gärna över natten.
- Ta ut glassen ur frysen 5 minuter före servering. Skopa upp glassen i kulor och servera i skålar eller våfflor med färska hallon.
Foto: Columbus Leth
Annons