Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mascarponeglass med hallon och pistaschnötter

07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på mascarponeglass med hallon och pistaschnötter
Hemgjord mascarponeglass med hallon och pistaschnötter – lyxigare än så här blir det inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Mascarponeglass med hallon och pistaschnötter

Lyxig glass på ett enkelt sätt med kondenserad mjölk och mascarpone som gör den härligt krämig.

Lyxig mascarponeglass med hallon och pistaschnötter

6 portioner

Annons

Du behöver:

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
250 g mascarpone
1 krm salt
50 g osaltade pistaschnötter utan skal

Hallonpuré:

250 g frysta hallon
85 g (1 dl) strösocker
1 citron

Till servering:

6 glassvåfflor
125 g hallon

Gör så här:

  1. Hallonpuré: Lägg 200 g hallon, socker och saften från citronen i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen till medelvärme och låt småkoka i 4–5 minuter. Mixa massan med en stavmixer till en slät puré och häll sedan genom en finmaskig sil så kärnorna silas bort. Kyl ner hallonpurén.
  2. Vispa grädden medelfast. Tillsätt kondenserad mjölk, mascarpone och salt och vispa ihop till en luftig och jämn glasskräm. Rör ihop 1/2 dl av glasskrämen med den kylda hallonpurén. Häll resten av glasskrämen i en form, ca 1 1/2 liter, och droppa över hallonpurén. Dra en träpinne genom glassen så den blir marmorerad.
  3. Hacka pistaschnötterna grovt och strö över glassen tillsammans med de sista 50 g frysta hallonen. Täck formen med plastfolie och låt glassen stå i frysen i minst 6 timmar, gärna över natten.
  4. Ta ut glassen ur frysen 5 minuter före servering. Skopa upp glassen i kulor och servera i skålar eller våfflor med färska hallon.

Foto: Columbus Leth

Annons