Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mascarponepannacotta med laktritsmarinerade bär

10 dec, 2014
AvOlle Arnell
Mascarponepannacotta med lakritsmarinerade bär
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
HR__O7B2588

Leila Lindholms söta juldessert – Mascarponepannacotta med laktritsmarinerade bär. Perfekt till jul- eller nyårsbordet eftersom allt går att förbereda dagen innan!

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler av Leilas recept hittar du här.

6 personer
Tid: 15 minuter + tid i kyl över natten

2 1/2 dl vispgrädde

5 dl mjölk

1 färsk vaniljstång

3 msk strösocker

5 gelatinblad

250 g mascarponeost (1 burk)

1 lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt efter smak)

5 dl strösocker

2 1/2 dl vatten

1 liter blandade bär (ex jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär, björnbär)

HR_Capture One 98672

Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (koka med stången). Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken. Vispa ner mascarponeosten.

Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5–6 timmar. Gärna över natten.

Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig. Häll över bären och låt marinera. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.

Annons