Massaman curry med broccoli och räkor
15 mar, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Massaman är en något mildare curry från den centrala delen av Thailand och som nu börjat göra sig hemma även i våra kök. Vi äter vår med broccoli och räkor!
Annons
Massaman curry med broccoli och räkor
En thailändsk favorit som får en djup och härlig smak av kanel och kardemumma. Testa!
4 portioner
Du behöver:
2 msk massaman curry-pasta, eller annan currypasta
1 burk kokosmjölk
300 g broccoli
125 g sockerärter
1 kanelstång
2 hela kardemummakapslar
300 g MSC-märkta räkor
1 tsk socker
1 msk japansk soja
1 lime topping
50 g osaltade jordnötter
1 röd chili
Till servering:
4 dl jasminris
1 lime
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Håll varmt.
- Fräs currypastan i en stekpanna 1 minut, tillsätt kokosmjölken och koka upp. Skölj broccolin och skär i små buketter. Skölj sockerärter och strimla. Rör ner sockerärter, broccoli, kanelstång och kardemummakapslar i såsen och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt räkor, socker, soja och lime och koka i 2–3 minuter tills räkorna blir varma, se upp så de inte blir sega.
- Toppa curryn med hackade nötter, strimlad urkärnad chili och servera med ris och limeklyftor.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons