Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Massaman curry med broccoli och räkor

15 mar, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på massaman curry med broccoli och räkor
Massaman är en något mildare curry från den centrala delen av Thailand och som nu börjat göra sig hemma även i våra kök. Vi äter vår med broccoli och räkor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Massaman curry med broccoli och räkor

En thailändsk favorit som får en djup och härlig smak av kanel och kardemumma. Testa!

Så lagar du massaman curry med broccoli och räkor

4 portioner

Du behöver:

2 msk massaman curry-pasta, eller annan currypasta
1 burk kokosmjölk
300 g broccoli
125 g sockerärter
1 kanelstång
2 hela kardemummakapslar
300 g MSC-märkta räkor
1 tsk socker
1 msk japansk soja
1 lime topping
50 g osaltade jordnötter
1 röd chili

Till servering:

4 dl jasminris
1 lime

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Håll varmt.
  2. Fräs currypastan i en stekpanna 1 minut, tillsätt kokosmjölken och koka upp. Skölj broccolin och skär i små buketter. Skölj sockerärter och strimla. Rör ner sockerärter, broccoli, kanelstång och kardemummakapslar i såsen och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt räkor, socker, soja och lime och koka i 2–3 minuter tills räkorna blir varma, se upp så de inte blir sega.
  3. Toppa curryn med hackade nötter, strimlad urkärnad chili och servera med ris och limeklyftor.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Annons