Mat och dryck i toppklass på nya Bank Hotel
Det exklusiva boutiquehotellet Bank Hotel ligger på Arsenalsgatan 6 i Stockholm, ett stenkast från Nybroviken. Hotellet erbjuder 115 hotellrum, lyxiga sviter samt restauranger och barer i en unik atmosfär. Bakom satsningen står Stureplansgruppen.
– Det här är min vision av ett exklusivt boutiquehotell, ett hotell som skulle stå sig väl i konkurrens med topphotellen i London, Paris eller New York, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare Vimal Kovac.
Byggnaden som hotellet ligger i är från 1910 och uppfördes ursprungligen som en bank, därav namnet. Efter en omfattande ombyggnation där man tagit tillvara på byggnadens ursprung genom att återskapa originaldetaljer, presenteras nu ett nytt och unikt hotellkoncept.
BOENDE
Hotellet består av sju våningar med 115 rum mellan 19 och 91 kvm. Rummen går i en harmonisk färgskala med taktila material som sten, trä och exklusiva tyger. I badrummen, som går i marmor och mässing, kan gästerna njuta av extraordinära detaljer såsom fristående badkar med fantastisk utsikt.
Av de åtta omsorgsfullt designade sviterna är den största, Bank Extreme Terrace Suite, på 185 kvm med fönster från golv till tak och en imponerande terrass med utsikt över Nybroviken.
RESTAURANGER
Oavsett om du vill äta frukost, lunch, middag, eller bara ta en drink, erbjuder Bank Hotel mat och dryck i toppklass. Förutom restaurangen Bonnie’s finns barerna Papillon och Sophie’s Bar.
Bonnie’s
I den historiska bankhallen ligger restaurangen Bonnie’s. Menyn är framtagen med inspiration från Europas kuststäder och består av lokala favoriter och ett antal signaturrätter, unika för Bank Hotel. Desserten Piggy Bank – en marängsviss som serveras i en spargris av choklad – kommer garanterat att bli en populär klassiker.
Papillon och Sophie’s Bar
Papillon är en elegant bar med sofistikerad och internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med polerad marmor, heltäckningsmattor och väggar klädda i mahogny. På drinklistan finns tidlösa klassiker, nya favoriter och flera alkoholfria alternativ.
Sophie’s Bar, är en all-day bar där stockholmare och internationella hotellgäster kan mötas för en lättare middag eller after work.
Food & Beverage-team
För att erbjuda service i toppklass har Niclas Ohlsson tillsatts som ansvarig för Guest Relations inom Food & Beverage. Niclas har en gedigen kunskap av service, är utbildad sommelier och har spenderat många år som restaurangchef i Frankrike på bland annat vingården Domaine Rabiega.
Den välkomponerade vinlistan är sammansatt av sommelierer Fredrik Horn, ett välkänt namn från bland annat tvåstjärniga Oaxen Krog och Frantzén. Fokus ligger på kända vinområden och klassiska vinmakare men här finns även nya, spännande viner från både Europa och övriga världen.
Restaurangchef är Carolina Westerlund, en veteran i branschen, som senast kommer från Nosh and Chow.
Bank Hotel och Restaurang Bonnie’s är nu öppna för bokningar på bankhotel.se.