Allt om maten och drycken på Oscarsgalan 2017
När det kommer till catering för Hollywoods största stjärnor är det ingen som klår kändiskocken Wolfgang Puck. Han har för 23:e gången fått det ärofyllda uppdraget att ta fram menyn till Oscarsgalans efterfest. Den 89:e galan i ordningen.
– Det viktigaste är att det finns massor av mat. De flesta gästerna har förmodligen varit så upptagna med att göra sig redo för röda mattan att de knappt har hunnit äta något innan. De kanske bara har druckit en kopp espresso eller te på morgonen, så de är alla väldigt hungriga, berättar Wolfgang Puck.
Till sin hjälp att servera de 1500 gästerna hade Wolfgang 950 man, varav 300 personer var helt dedikerade till specialbeställningar från kräsna gäster.
Det gick bland annat åt 250 humrar, 800 krabbklor, 7500 räkor, 10 kilo kaviar, 90 liter glass och 7000 små oscarsstatyetter i choklad. Till det serverades det 12 000 glas champagne från Piper Heidsieck (motsvarande 1400 flaskor) och 10 000 glas vin från Francis Ford Coppolla Winery.
Gästerna serverades bland annat även sushi, rökt lax, wagyubiff, mac & cheese, minihamburgare, falafel, bakad potatis, massor av minidesserter och cocktails med whisky från Hilhaven Lodge.
Läs även: Maten och drycken på ELLE-galan 2017