5 matiga och mättande mackor
12 jun, 2018
Smörgåsen har gjort comeback! Nu med mindre bröd och mer pålägg. Perfekt till brunchen, fredagsdrinken eller mitt i veckan med ett glas vin.
Annons
1. Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg
När du sticker kniven i det krämiga ägget och gulan rinner ut över krabbröran, ja då är du så nära mathimlen man kan komma!
Till receptet >>
2. Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett
Blåbär och chèvre är en underbar kombination som bara måste provas! Här på rågbröd tillsammans med serranoskinka och ruccola.
Till receptet >>
3. Rostade vitlöksbröd med miniomeletter
Stansa ut runda skivor ur formbröd med hjälp av ett dricksglas. Miniomeletterna görs enklast i en plättlagg eller i en liten stekpanna.
Annons
Till receptet >>
4. Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander
Matig macka som får en välkommen skjuts av en het chimichurri. Servera på surdegsbröd som du penslar med olivolja och gnider in med vitlök.
Till receptet >>
5. Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta
Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta, pommes och gurkmajonnäs. Gör som danskarna: lägg hela middagen på en macka, helt enkelt.
Annons
Till receptet >>
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips
Annons