Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Matiga morotsfrallor

06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på morotsfrallor
Varför inte starta dagen med morotsfrallor? Baka, lägg i frysen och plocka fram när det vankas picknick eller lyxfrukost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Morotsfrallor

Fina, matiga frukost- eller picknickbröd.

Recept på enkla morotsfrallor

8 stycken

Annons

Du behöver:

25 g jäst
3 dl vatten
25 g socker
200 g (ca 3 ¼ dl) dinkelmjöl
300 g (ca 5 dl) vetemjöl
1 tsk salt
40 g rumsvarmt smör
100 g morötter
50 g solrosfrön
1 ägg

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten i en skål och tillsätt socker. Blanda ner de två mjölsorterna och salt, och klicka ner smöret. Knåda degen tills den är smidig och blank, lägg i en skål och låt jäsa övertäckt i en timme i rumstemperatur.
  2. Riv morötterna grovt. Stjälp ut degen på bordet. Gör en fördjupning i degen i mitten, och fyll med riven morot, solrosfrön och ägg. Vik degen över fyllningen och knåda degen så allt blandas väl.
  3. Dela degen i åtta lika stora bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under en ren, fuktig kökshandduk till dubbel storlek i cirka en timme.
  4. Sätt ugnen på 225°, och grädda bullarna i cirka 15 minuter tills de är gyllene. Njut dem nygräddade och varma.

Foto: Betina Hastoft

Annons