Snabb sill i färska örter
14 jun, 2017
AvRedaktionen
Inlagd sill behöver inte ta lång tid. Blanda majonnäs och yoghurt med färska örter och sill. Förbered gärna dagen innan så att smakerna hinner sätta sig.
Annons
4 personer
Tid: 10 minuter
Du behöver:
125 g majonnäs
100 g turkisk yoghurt
1 dl färska örter (t ex dill, basilika, gräslök)
1 vitlöksklyfta (pressad)
skal och saft från 1/2 citron
2 tsk kapris
5 minuters-sill (från Abba), avrunnen
Gör så här:
Blanda majonnäs, yoghurt, finhackade örter, pressad vitlök med rivet citronskal och kapris. Dela sillen i lagom stora bitar och vänd ner den i övriga ingredienser. Smaka av med pressad citron. Gott tillsammans med ett tunt knäckebröd eller till nypotatisen.
Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson
Annons