Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Matjessillbricka med ljummet ägghack

19 jun, 2016
AvRedaktionen
Matjessillbricka med ljummet ägghack.
Matjessill är ett måste på midsommar. Och varför inte servera som en plocktallrik ackompanjerat med klassiska smaker till rostat rågbröd?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

6 matjesfiléer i lag

1 liten rödlök (finhackad)

1 litet äpple (finhackat, gärna av syrlig karaktär som Granny Smith)

1 burk kapris

1 msk smör

2 tsk honung

1 citron (i klyftor)

salt och peppar

6 rågbröd i skivor

ca 1 msk olja (att pensla med)

3 ägg (kokta och hackade)

1 dl gräddfil

dillvippor (till servering)

Gör så här:

Fräs rödlök, äpple och kapris försiktigt i smör. Tillsätt honungen och pressa i 1 citronklyfta. Smaka av med salt och peppar. Rosta de penslade rågbrödsskivorna i ugnen på 150° eller i stekpannan. Lägg upp de avtorkade matjes­filéerna på ett fat (om man ska servera det som stående plock kan man med fördel skiva dem i små skivor). Blanda den ljumna äggblandningen och fördela rejält över filéerna. Avsluta med att ringla gräddfil och lägg citronklyftorna och dillvippor runtomkring.

Matjessillbricka med ljummet ägghack.
Matjessillbricka med ljummet ägghack.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons