Matmuffins med prosciutto och soltorkade tomater
12 muffins
Tid: 35 minuter
Du behöver:
smör
dl extra fint mjöl
75 g majsmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk strösocker
1/4 tsk salt
50 g parmesan (fint riven)
50 g rostade pinjenötter (eller annan nöt, t ex hackade hasselnötter)
2 ägg (lättvispade)
5 msk olivolja
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl naturell yoghurt
5 soltorkade tomater (finhackade)
2 msk hackade örter (t ex rosmarin, timjan, oregano, basilika)
12 prosciuttoskivor
pumpakärnor till dekoration
4 salladslökar (tunt skivade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smöra, alternativt placera pappersformar i en muffinsplåt. Blanda samman alla torra ingredienser i en stor skål.
Rör i en annan skål ägg, olivolja, mjölk och yoghurt till en smet. Häll smeten i skålen med de torra ingredienserna, och tomathack, lök och örter, och rör om så att allt fördelas jämnt.
Klicka ut i formarna och tryck försiktigt ner 1 prosciuttoskiva i varje muffins. Strö över några pumpakärnor och grädda i ca 20 minuter.
Muffinsen ska resa sig och kännas fasta när de är klara. Låt svalna i plåten i cirka 5 min och placera dem därefter på galler. Serveras varma eller ljumna.