Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat

27 jan, 2016
AvRedaktionen
Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.
Dessa matiga muffins är goda som de är, men de är även ett gott tillbehör till soppa eller sallad. De fungerar även utmärkt till afternoon tea, brunch eller utflykter och picknick.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 st

Du behöver:

400 g sötpotatis

2 msk Smör&rapsolja

4 ägg

1 dl KESO cottage cheese protein

60 g babyspenat

2 dl riven ost

4 dl dinkelmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 msk melonkärnor

0,5 tsk rökt paprikapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Skala och finriv sötpotatisen och lägg i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, ägg, cottage cheese, spenat och hälften av osten. Rör ner mjöl blandat med bakpulver och salt. Klicka ner smeten i formarna. Toppa med resten av osten och strö över melonkärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.

Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.
Matmuffins med sötpotatis, keso och spenat.

Recept och foto: Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons