5 goda och mättande ingredienser till salladen
Sallad ett bra sätt att få ner kalorimängden – men kan vara svårt att hålla sig mätt på. För att undvika småätande på eftermiddagen räcker det inte med morötter, selleri och bladspenat till lunch. Här är fem ingredienser som gör din sallad matig och hjälper till att hålla dig mätt och glad fram till middag.
1. Protein
Magert protein som kyckling och tonfisk mättar bra till få kalorier. Även ägg och sojabönor innehåller mycket protein som hjälper till att hålla dig mätt länge.
Recept: Kycklingsallad med edamamebönor och tahinidressing
2. Avokado
I särklass den fetaste frukten vi har. Och godaste. Perfekt för att ge en mättnadskänsla när du äter sallad. 1/2 avokado innehåller cirka 57 kalorier, 2,9 gram kolhydrater, 2,3 gram fibrer och 7 gram protein.
Recept: Avokadosallad med färska räkor
3. Jordgubbar
För att få bukt på sötsugen som gärna uppstår efter lunch kan du ha jordgubbar i din sallad. Då får du ditt sötsug tillfredsställt på ett perfekt sätt då jordgubbar innehåller väldigt lite socker. 3 stycken jordgubbar ger 12 kalorier, 2,9 gram kolhydrater, 8 gram fibrer och 3 gram protein.
Recept: Sallad med jordgubbar, getost och valnötter
4. Quinoa
Quinoa är en ört från Anderna som är naturligt fri från gluten och fylld med näringsämnen. Ha i 4 matskedar quinoa i din sallad och du får 56 kalorier, 9,9 gram kolhydrater, 1,3 gram fibrer och 2 gram protein extra.
Recept: Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter
5. Solrosfrön
Det är gott med något krispigt i salladen. Solrosfrön ger lite tuggmotstånd och är goda med sin nötiga smak. Funkar även att rosta med lite salt för variation. En matsked solrosfrö innehåller 46 kalorier, 1,9 gram kolhydrater, 7 gram fibrer och 1,5 gram protein.
Recept: Laxsallad med rödbetor, solrosfrön och goda röror
Källa: Popsugar