Mazarinkaka med mascarpone och passionsfrukt
24 feb, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Mazariner är synonymt med gofika så vad sägs om att baka en mazarinkaka med mascarpone och passionsfrukt?
Annons
Mazarinkaka med mascarpone och passionsfrukt
Den saftiga kakan står sig fint i några dagar – om du kan låta bli att äta upp den.
8 bitar
Annons
Du behöver:
1 ekologisk citron
150 g mandelmassa
150 g smör, rumstempererat
150 g (ca 1 ¾ dl) strösocker
3 ägg
70 g (ca 1 ¼ dl) vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
Mascarponekräm:
100 g mascarpone
1 msk lätt crème fraiche, 13%
40 g florsocker
2 msk citronsaft
Till servering:
2 passionsfrukter
1 msk osaltade pistaschnötter utan skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° och klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Riv skalet av halva citronen fint och pressa ut saften. Spara den andra halvan till senare. Riv marsipanen grovt i en skål och vispa ihop med smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjöl, kardemumma, salt, citronskal och -saft till en jämn smet utan klumpar. Häll smeten i formen och grädda i 25–30 minuter, tills den är precis genomgräddad. Ta ut och nagga ovansidan med en gaffel. Pressa den sparade halva citronen över kakan. Låt svalna på galler.
- Mascarponekräm: Vispa mascarpone, crème fraiche och florsocker med elvisp i en skål och smaka av med citronsaft.
- Servering: Ta kakan ur formen och ställ på ett fat. Halvera passionsfrukterna och skrapa ur innanmätet. Bre mascarponekrämen över kakan och toppa med passionsfrukt och hackade pistaschnötter.
Foto: Columbus Leth
Annons