Medelhavspasta med zucchini och mozzarella
04 mar, 2019
AvRedaktionen
Smakrik pasta med medelhavssmak. Tillsätt hackad pancetta och fräs med zucchinin för att få en ännu matigare rätt. Toppa med mozzarella och färsk basilika.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
1 zucchini (i tunna skivor)
2 msk olivolja
300 g linguine
3 vitlöksklyftor (krossade)
400 g konserverade körsbärstomater
2 tsk balsamvinäger
några droppar tabasco
2 msk kapris (avrunnen)
2 paket minimozzarella (à 150 g/st)
1 dl färsk basilika
Gör så här:
- Fräs zucchinin i olivolja några minuter på låg värme, vänd skivorna när det behövs.
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
- Tillsätt vitlöken, tomater, balsamvinäger, tabasco och kapris i pannan med zucchinin och låt puttra i några minuter.
- Låt pastan rinna av, och vänd ner den i tomatsåsen.
- Tillsätt mozzarella och servera med färsk basilika.
Annons