Mellandagsmums! Gör en festmåltid av resterna
26 dec, 2018
AvRedaktionen
När julen är över står man ofta med kylen full av mat. Dags att ge nytt liv till gamla rester – inspireras av den här fantastiska menyn!
Annons
1. Glaserade fikon med serranoskinka och mozzarella
Fantastiskt god och enkel förrätt! Funkar även med julskinka.
Till receptet >>
2. Räkor och pilgrimsmusslor i chilismör
Mumsig liten förrätt. Servera i små skålar med knapriga krutonger
Till receptet >>
3. Långbakad skinka med lönnsirapsgriljering
Snitta fettet på skinkan i ett fint rutnät och dekorera med kryddnejlika.
Annons
Till receptet >>
4. Hasselbackspotatis med rosmarin
Förvandla den överblivna potatisen till krispig hasselbackspotatis.
Till receptet >>
5. Fyllda rödlökar med ströbröd och timjan
Vegetariskt tillbehör som du enkelt kan göra i förväg.
Annons
Till receptet >>
6. Brysselkålsgratäng med bacon
Krämig brysselkålsgratäng med gruyèreost och bacon.
Till receptet >>
7. Kryddiga ugnsbakade vintergrönsaker
Tillaga grönsakerna var för sig på plåten så att de inte tar färg av varandra.
Annons
Till receptet >>
8. Cheesecake med pepparkakor och bär
Variera din cheesecake med pepparkaksbotten och frysta bär.
Till receptet >>
Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New
Annons