6 tilltugg och drinkar till Melodifestivalen
1. Tropisk mangodrink med rom och kokos
Den här drinken smakar sol och semester. Om man inte vill ha alkohol i sina drinkar är det bara att utesluta romen. Den frysta mangon gör drinken iskall direkt utan att det behövs isbitar!
Till receptet >>
2. Minicrepes fyllda med spenat och ricottaost
Använd den gamla hederliga plättlaggen för att få riktigt små crêpes. Fyll dem med spenat och ricotta och toppa med rostade pinjenötter.
Till receptet >>
3. Hemgjorda pommes frites med majodipp och het salsa
Riktigt krispiga pommes frites stavas dubbelfritering! Doppa sedan stavarna växelvis i len majodipp och het salsa – den perfekta kombon!
Till receptet >>
4. Vegetariska piroger med korianderdipp
Frasiga piroger av smördeg med kryddig fyllning och svalkande korianderdipp. Koriander och het curry är en fantastisk kombination och den här dippen passar utmärkt till pirogerna.
Till receptet >>
5. Dumplings med shiitakefyllning och goda dippsåser
Dumplingstrenden är här för att stanna och är snart självklara små munsbitar på plockmatsbordet. Fyllningen går att variera i det oändliga och styra efter tema och humör.
Till receptet >>
6. Friterade hallon med citronsås
Underbara varma hallon med frasig kostym och len citronsås är oväntat och gott som efterrätt. Frityrmix finns att köpa i vanliga mataffärer men det är enkelt att göra egen.
Till receptet >>
Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling