Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Melonbål

25 nov, 2012
AvJenny Norberg
Den här sprudlande bålen får sin chockgröna färg från melonlikören, som melonskivorna marineras i för att få extra smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Melonbål.
Melonbål.

10 glas

Tid: 5 minuter + 1 timme i kylen

De behöver:

1 liten ljus melon (galiamelon, honungsmelon, nätmelon)

1 stor citron (saften)

3/4 dl melonlikör

2 flaskor vitt mousserande vin (à 75 cl)

Gör så här:

Dela melonen i klyftor och skär bort skalet. Marinera klyftorna i melonlikör och citronsaft i kylskåp 1 timme. Häll över det mousserande vinet. Rör om försiktigt och servera.

Annons