Melonglass på sked
01 jul, 2015
AvRedaktionen
Om du vill servera glassen som små koppar kan du använda kaffeskedar till glasspinnar. Ta hjälp av en klädnypa för att hålla skeden kvar i mitten medan det fryser.
Annons
10 st
Tid: 20 minuter + tid i frys
Ingredienser:
300 g mogen vattenmelon
100 g röda vinbär
1/2 dl kallt mineralvatten
1 msk päronsyrup
50 g yoghurt
Gör så här:
Skala vattenmelonen och plocka ur kärnorna. Skölj vinbären och plocka bären. Purea melonen med mineralvattnet, päronsyrupen och yoghurten i mixer. Tillsätt vinbären och skeda snabbt upp röran i små formar (t ex i små koppar eller speciella glassformar). Frys glassen över natten. Skölj formarna snabbt i varmt vatten så att glassen lossnar från kanten. Servera!
Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips
Annons