Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Melonglass på sked

01 jul, 2015
AvRedaktionen
Melonglass på sked.
Om du vill servera glassen som små koppar kan du använda kaffeskedar till glasspinnar. Ta hjälp av en klädnypa för att hålla skeden kvar i mitten medan det fryser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 st

Tid: 20 minuter + tid i frys

Ingredienser:

300 g mogen vattenmelon

100 g röda vinbär

1/2 dl kallt mineralvatten

1 msk päronsyrup

50 g yoghurt

Gör så här:

Skala vattenmelonen och plocka ur kärnorna. Skölj vinbären och plocka bären. Purea melonen med mineralvattnet, päronsyrupen och yoghurten i mixer. Tillsätt vinbären och skeda snabbt upp röran i små formar (t ex i små koppar eller speciella glassformar). Frys glassen över natten. Skölj formarna snabbt i varmt vatten så att glassen lossnar från kanten. Servera!

Melonglass på sked.
Melonglass på sked.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons