Memphis dry ribs av Jonas Cramby
Dry ribs är ett revben som grillats utan BBQ-sås i direkt värme men med en kryddblandning som masserats in i köttet och som konsekvens blivit knaprigare och segare än vanliga kladdiga revben.
4 personer
Du behöver:
2 kg baby back ribs eller kamben
2 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
Rendez-vous dry rub:
4 msk paprikapulver
2 msk vitlökspulver
2 msk chilipulver
1 msk malen svartpeppar
1.5 msk salt
2 msk hela fänkålsfrön
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk hela korianderfrön
1 msk aromat
Gör så här:
Blanda ihop den torra rubben i en skål.
Blanda vatten och vinäger och ett par matskedar av rubben. När kolen blivit grå är det dags att börja grilla. Dry ribs grillas med direkt värme – med gallret direkt över kolen – och ska ligga på grillen i totalt 1 timme. Om det blir för varmt får du flytta till den indirekta sidan. För att de inte ska brännas vid använder du vinägerblandningen till att både möra, hålla saftigt och kyla ner köttet. Gör det konsekvent under hela grillningen och se till så att det inte bränns vid.
Efter ungefär 1 timme häller du på lite mer kryddblandning och serverar med en klick potatissallad.