Mexikansk sallad med tortillakrutonger
12 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Annons
Mexikansk sallad med tortillakrutonger
4 personer
Tid: 25 minuter
Knapriga tortillas gör den här salladen till en favorit!
3 vetetortillas (skurna i små fyrkanter)
1 msk olivolja
1 tsk tacokrydda
1 isbergssalladshuvud (strimlat)
400 g svarta bönor (avrunna och sköljda)
200 g körsbärstomater (halverade)
2 avokado (skivade)
1 lime (saften)
1/2 näve koriander (hackade blad)
Sätt ugnen på 200°. Lägg tortillabröden på en bakplåt, rör runt med olivolja och tacokrydda. Grädda i ugnen cirka 10–12 minuter tills de är krispiga. Blanda isbergssallad, bönor och tomater i en stor skål. Rör om avokadon i limesaften och rör ner avokadon. Ringla över valfri dressing. Toppa med krutonger och koriander.
Annons