Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mexikansk sallad med tortillakrutonger

12 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0084_EMV1303.pdf

Mexikansk sallad med tortillakrutonger

4 personer

Tid: 25 minuter

Knapriga tortillas gör den här salladen till en favorit!

3 vetetortillas (skurna i små fyrkanter)

1 msk olivolja

1 tsk tacokrydda

1 isbergssalladshuvud (strimlat)

400 g svarta bönor (avrunna och sköljda)

200 g körsbärstomater (halverade)

2 avokado (skivade)

1 lime (saften)

1/2 näve koriander (hackade blad)

Sätt ugnen på 200°. Lägg tortillabröden på en bakplåt, rör runt med olivolja och tacokrydda. Grädda i ugnen cirka 10–12 minuter tills de är krispiga. Blanda isbergssallad, bönor och tomater i en stor skål. Rör om avokadon i limesaften och rör ner avokadon. Ringla över valfri dressing. Toppa med krutonger och koriander.

Annons