Mexikanska tortillas med broccoli och ägg
05 apr, 2020
AvRedaktionen
Tänk tacos – fast i läckert tortillaformat! Bjud på goda mexikanska tortillas med sotad broccoli, stekt ägg och salsa verde.
Annons
4 portioner
Mexikanska tortillas:
200 g sparrisbroccoli
2 röda paprikor
4 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
400 g svarta bönor
4 ägg
4 tortillabröd
2 ½ dl grekisk yoghurt
½ röd chili
Salsa verde:
1 kruka koriander
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
2 lime, saften
½ dl olivolja
1 tsk strösocker
½ tsk salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 220°.
- Lägg broccoli och urkärnad strimlad paprika i en smord ugnsfast form.
- Ringla över hälften av olivoljan, salta och peppra.
- Rör om och rosta i ugnen i 30–35 minuter tills de är mjuka, rör om då och då.
- Tillsätt de avrunna bönorna de sista 5 minuterna för att få dem varma.
- Lägg alla ingredienser till salsan i en matberedare och mixa slätt. Ställ åt sidan.
- Hetta upp återstående olivolja och stek äggen, salta och peppra.
- Värm tortillas, lägg upp på tallrikar.
- Bred på ett tjockt lager yoghurt, lägg upp grönsaker och bönor och toppa med äggen.
- Strö över urkärnad hackad röd chili, ringla över lite salsa verde och lite olivolja.
- Servera genast tillsammans med lite extra salsa verde.
Av: John Gregory Smith
Foto: Europapress
LÄS MER:
Tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa
Frasig tortillapaj med salladslök och babyspenat
Annons