Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Middagstips: Kebab Mexico style

17 aug, 2015
AvCassandra Lindblom
Veckans middagstips slänger du snabbt och enkelt ihop! Resultatet är en försvinnande god kebab med grillad ananas, spetskålssallad och tomatsalsa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kebab Mexico style.
Kebab Mexico style.

4 port

Du behöver:

2  tomater

½ silverlök

1 dl plockad koriander

½ lime, pressad

½  ananas

1 paket Hälsans Kök Kebab

½ spetskålshuvud

salt

½ lime, pressad

1 msk olivolja

100 g färsk spenat

½ vitlöksklyfta

1 krm sambal olek

1 krm spiskummin

1 krm salt

1 dl olivolja

12  mini tortillabröd

Gör så här:

  1. Dela tomaterna och skär i tärningar. Skala lök, dela på mitten och skär i tunna skivor. Blanda med koriandern och pressa lime över.
  2. Skiva spetskålen tunt, gärna på mandolin. Lägg kålen i en sil, durkslag, slå på salt och låt kålen vattnas ur. Blanda kålen med pressad lime och lite olivolja.
  3. Mixa spenat, vitlök, sambal olek, spiskummin, salt och olivolja till salsa verde.
  4. Skala ananasen, skär i klyftor och pensla med olivolja. Grilla eller stek i het panna.
  5. Stek kebaben med lite olivolja på hög värme i ett par minuter.
  6. Skiva de grillade ananasklyftorna tunt och lägg i tortillabröd tillsammans med kebab, tomatsalsa, och salsa verde. Servera med spetskålssalladen till.

Tips! Stek gärna bröden snabbt i torr panna eller värm bröden i ugn på 100°C.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons