Middagstips: Kebab Mexico style
17 aug, 2015
AvCassandra Lindblom
Veckans middagstips slänger du snabbt och enkelt ihop! Resultatet är en försvinnande god kebab med grillad ananas, spetskålssallad och tomatsalsa!
Annons
4 port
Du behöver:
2 tomater
½ silverlök
1 dl plockad koriander
½ lime, pressad
½ ananas
1 paket Hälsans Kök Kebab
½ spetskålshuvud
salt
½ lime, pressad
1 msk olivolja
100 g färsk spenat
½ vitlöksklyfta
1 krm sambal olek
1 krm spiskummin
1 krm salt
1 dl olivolja
12 mini tortillabröd
Gör så här:
- Dela tomaterna och skär i tärningar. Skala lök, dela på mitten och skär i tunna skivor. Blanda med koriandern och pressa lime över.
- Skiva spetskålen tunt, gärna på mandolin. Lägg kålen i en sil, durkslag, slå på salt och låt kålen vattnas ur. Blanda kålen med pressad lime och lite olivolja.
- Mixa spenat, vitlök, sambal olek, spiskummin, salt och olivolja till salsa verde.
- Skala ananasen, skär i klyftor och pensla med olivolja. Grilla eller stek i het panna.
- Stek kebaben med lite olivolja på hög värme i ett par minuter.
- Skiva de grillade ananasklyftorna tunt och lägg i tortillabröd tillsammans med kebab, tomatsalsa, och salsa verde. Servera med spetskålssalladen till.
Tips! Stek gärna bröden snabbt i torr panna eller värm bröden i ugn på 100°C.
Annons