Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Midsommaraftons godaste dippsås – med dill och citron!

21 jun, 2017
AvLisa Arnell
Vårt bästa midsommartips är en dippsås som (i stort sett garanterat) kommer att göra succé.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När ELLE-redaktionen hade sommarmingel här om dagen levererade moderedaktören Jenny Fredriksson en sås som fick alla att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger). Enkel och snabb att göra – och väldigt god. Smak av citron och dill gör att den passar alldeles utmärkt till midsommarafton. Receptet kommer här!

Mumsig dippsås

Du behöver:

4 dl crème fraiche (34%)

1 liten rödlök

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)

35 gram dill (1 fryst dillask från findus)

1 tsk strösocker

Citronjuice

Örtsalt

Så gör du:

– Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.

– Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.

– Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.

– Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.

– Serveras till chips eller räkor och lax.

Mums!

Foto IBL/Shutterstock

Annons