Midsommarkrans med matjessill
24 maj, 2024
AvEva Boström
AvSandra Palmqvist
Sätt den rätta stämningen med en vacker midsommarkrans med matjessill, färskpotatis och stenbitsrom.
Annons
Midsommarkrans med matjessill
Suveränt serverat! Topping med citron och persilja sätter fin smak.
Annons
8 bufféportioner
Du behöver:
6 hårdkokta ägg
1 kilo färskpotatis
250 g hela matjessillfiléer
16 rädisor
75 g stenbitsrom
Dill
3 dl crème fraiche
Ostgremolata:
2 citroner, rivet skal
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
1 dl riven västerbottensost
Picklad rödlök:
2 rödlökar
2 msk ättiksprit, 12 %
3 msk strösocker
4 msk vatten
Gör så här:
- Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt dra i minst 30 minuter.
- Koka ägg och potatis. Låt sillen rinna av och skär i bitar.
- Blanda ingredienserna till ostgremolatan.
- Lägg upp sill, potatis, ägghalvor och rädisor i en ring på tallrikar.
- Toppa äggen med romkorn och dill, lägg rödlök på sillen. Klicka ut creme fraiche och strö över ostgremolata.
Foto: Lisa Björner
Annons