Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Midsommarkrans med matjessill

24 maj, 2024
AvEva Boström
AvSandra Palmqvist
Recept på midsommarkrans med matjessill
Lisa Björner
Sätt den rätta stämningen med en vacker midsommarkrans med matjessill, färskpotatis och stenbitsrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 tips för ett lyckat midsommarfirandeBrand logo
5 tips för ett lyckat midsommarfirande

Midsommarkrans med matjessill

Suveränt serverat! Topping med citron och persilja sätter fin smak.

En vacker midsommarkrans med matjessill sätter stämning för dagen
Midsommarkrans med matjessill Lisa Björner
Annons

8 bufféportioner

Du behöver:

6 hårdkokta ägg
1 kilo färskpotatis
250 g hela matjessillfiléer
16 rädisor
75 g stenbitsrom
Dill
3 dl crème fraiche

Ostgremolata:

2 citroner, rivet skal
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
1 dl riven västerbottensost

Picklad rödlök:

2 rödlökar
2 msk ättiksprit, 12 %
3 msk strösocker
4 msk vatten

Gör så här:

  1. Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt dra i minst 30 minuter.
  2. Koka ägg och potatis. Låt sillen rinna av och skär i bitar.
  3. Blanda ingredienserna till ostgremolatan.
  4. Lägg upp sill, potatis, ägghalvor och rädisor i en ring på tallrikar.
  5. Toppa äggen med romkorn och dill, lägg rödlök på sillen. Klicka ut creme fraiche och strö över ostgremolata.

Foto: Lisa Björner

Annons