Minestronesoppa med pasta och bönor
4 personer
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
1 squash (i halvmånar eller bitar)
4 tomater (i bitar)
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 krm timjan
1 krm rosmarin
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 burk passerade tomater
8 dl grönsaksbuljong (8 dl vatten + 2 buljongtärningar som kokat ihop)
4 portioner okokt pasta (risoni, penne eller liknande)
ca 300 g kokta bönor (borlotti, stora vita, kikärtor)
svartpeppar
salt
100 g färsk spenat
Gör så här:
Fräs squash, tomat, lök, vitlök, timjan och rosmarin i olja ett par minuter. Häll på vin och passerad tomat, låt fräsa ytterligare en minut. Häll i buljongen. Rör ner pastan. Låt koka till pastan är al dente. Vänd försiktigt i bönorna (så att de inte mosas sönder). Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk spenat.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien