Halloumi-snittar och minikorvar
1. Halloumi-snittar på naan-bröd
40 st
Tid: 35 minuter
Servera genast, halloumi är som godast nystekt.
Ingredienser:
2 msk smör
2 vitlöksklyftor (krossade)
2 tsk garam masala
160 g babyspenat
salt och peppar
500 g halloumi
4 naan-bröd
Gör så här:
Lägg smöret i en stekpanna tillsammans med vitlök och garam masala. Låt smöret smälta och hacka under tiden spenaten, lägg i den. Fräs tills spenaten mjuknat, salta och peppra.
Skär halloumin i kuber och stek tills alla sidor fått färg. Stek naanbröd eller värm dem under grillen i ugnen tills de får lite färg. Fördela spenatröran ovanpå, skär i bitar som passar halloumin, lägg på den och stick en tandpetare eller cocktailpinne igenom.
2. Mini-viltkorvar med blåbär
40 st
Tid: 30 minuter
Hittar du inte viltkorv går det fint med en smakrik chorizo eller salsiccia.
Ingredienser:
12 rökta viltkorvar
2 msk blåbärssylt
4 tsk balsamicosirap
8 brioche
2 msk repad timjan
Gör så här:
Stek korvarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär i centimetertjocka bitar. Blanda blåbärssylten med balsamicosirap. Skär briocherna i fyra bitar, snitta dem till hälften så att det blir som minikorvbröd. Lägg i en bit korv, en klick blåbärssylt och strö över timjan.
Av: Miriam Nice
Foto: David Munns