Mini Andéns bästa drinktilltugg: Pimientos de Padrón
Mini Andéns internationella modellkarriär tog fart efter att hon fotograferats av Peter Lindbergh för Vogue 1997. Idag bor hon i Los Angeles och kombinerar modellandet, med internationella kampanjer för märken som Louis Vuitton, Gucci och Chloé, med skådespelaryrket.
– Vi brukar ofta göra snacks till drinken. Just dessa paprikor, pimiento de padrón, gillar jag mycket eftersom de är lite hälsosammare och mer intressanta än, låt säga, chips, säger Mini.
20 st
Tid: 40 minuter
Pimiento de padrón är en klassiker i det spanska köket. Jättegoda grillade som snacks, eller som tillbehör. Går att byta ut mot långa paprikor, men smaken blir inte riktigt densamma.
20 pimiento de padrón
1 1/2 dl grädde
200 g getost
1 tsk flingsalt
1 tsk chiliflingor
1 msk matolja
Värm grädde i en kastrull och ställ sedan åt sidan. Smula ner getosten i en mixerkanna, slå på den varma grädden och mixa slät. Smaka av getoströran med salt.
Stek pimiento de padrón i lite olja i cirka 2 minuter och lägg sedan åt sidan. Skär ett snitt i botten på pimiento de padrón och fyll sedan med getosten. Värm i ugn före servering och avsluta med lite flingsalt och chiliflingor.
Stiltips:
På sommaren är det perfekt att grilla paprikorna. Lägg dem sedan på en tallrik, ringla över lite god olivolja och strö över flingsalt.
Utdrag ur boken Modekokboken (Nicotext) av April Emma Wickström. Producerad av Now Publishing i samarbete med Pelle Bergström och Skarp Agent.