Mini-limepajer med grädde och pistaschnötter
19 apr, 2022
AvLouisa Lorang
Dessa mini-limepajer är perfekta att förbereda dagen innan och sen när det är dags serverar du dem med grädde och pistaschnötter.
Annons
Mini-limepajer med grädde och pistaschnötter
Perfekta efterrätter som går att förbereda dagen före och förvara i kylen fram till servering.
6 portioner
Du behöver:
150 g digestivekex
50 g smör
2 msk strösocker
Fyllning:
1 förpackning kondenserad mjölk
3 ekologiska limefrukter
3 ägg
Till servering:
2 ½ dl vispgrädde
1 lime
Färsk mynta
2 msk osaltade pistaschnötter utan skal
Gör så här:
- Lägg kexen i en fryspåse och krossa dem genom att kavla påsen med en kavel. Smält smöret och blanda det smälta smöret med sockret och kexkrosset till en massa.
- Fördela massan i 6 små pajformar. Tryck ut ordentligt med hjälp av ett litet glas.
- Värm ugnen till 175° varmluft. Vispa den kondenserade mjölken med 1 msk finrivet limeskal, 1 dl limesaft och äggen. Fördela smeten ovanpå kexbottnarna i formarna.
- Grädda pajerna i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna lite och låt sedan stelna i frysen i 15–20 minuter före servering. Servera genast eller låt stå i kylen över natten.
- Vispa grädden till ett mjukt skum. Garnera de små pajerna med vispad grädde, använd gärna en spritspåse med stjärntyll. Garnera med limeskivor, lite mynta och hackade pistaschnötter. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons