Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mini-mumsmums med lakrits

08 okt, 2024
AvLouisa Lorang
AvBoel Ottmer
Recept på mini-mumsmums med lakrits
Lene Samsø
Här möts två goda ting och blir ännu godare – mini-mumsmums med lakrits. Men vi varnar, de är beroendeframkallande!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Varm choklad med nutella och marshmallowsBrand logo
Varm choklad med nutella och marshmallows

Mini-mumsmums med lakrits

Supersöta och goda mums mums i miniformat. Håller i kylen minst en vecka.

Supersöta mini-mumsmums med lakrits
Lene Samsø
Annons

50 stycken

Tid: 50 minuter + 1 timme i kyl

Du behöver:

Botten:

200 g mandelmassa
Florsocker

Lakritsfyllning:

2 tsk lakritspulver
½ dl vatten
2 ¼ dl socker
1 ½ msk glukossirap
1 dl äggvita

Topping:

300 g mörk choklad
Krossad lakrits

Gör så här:

  1. Bottnar: Kavla ut mandelmassan till ½ cm tjocklek på en skärbräda som du pudrat med florsocker.
  2. Stansa ut 50 små cirklar med kakformen. Pudra en stor skärbräda eller fat med florsocker och fördela bottnarna ovanpå. Låt dem vila i frysen medan du gör lakritsfyllningen.
  3. Lös upp lakritspulver i en skål med vatten och koka sakta upp i en kastrull med socker och sirap tills temperaturen är 116° (använd sockertermometer). Var försiktig så att den inte bränns.
  4. Vispa äggvitan helt styv med elvisp. Tillsätt sedan lakritssirapen i en tunn stråle under vispning på högsta hastighet. Fortsätt i några minuter tills marängen är glansig och fast.
  5. Fyll marängen i en spritspåse och spritsa ut den på de kalla marsipanbottnarna. Låt dem vila i kylen 1 timme.
  6. Hacka chokladen grovt och smält den i en skål över vattenbad eller i mikron.
  7. Doppa försiktigt gräddbollarna i chokladen och strö genast över krossad lakrits innan chokladen hinner stelna. Förvara i kylen.

Foto: Lene Samsö

Annons