Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minicrêpes med spenat och ricotta

31 jan, 2017
AvRedaktionen
Minicrêpes med spenat och ricotta.
Använd den gamla hederliga plättlaggen för att få riktigt små crêpes. Fyll dem med spenat och ricotta och toppa med rostade pinjenötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 1 timme

Crêpesmet:

2 dl vetemjöl

salt

3 dl mjölk

2 ägg

smör till pannan

Fyllning:

1 liten gul lök (finhackad)

1 vitlöksklyfta (finhackad)

2 msk smör

200 g spenat (hackad)

200 g ricottaost

salt och svartpeppar

pinjenötter (till topping)

Gör så här:

Häll mjölet och lite salt i en bunke och hälften av mjölken, vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och sedan äggen. Vispa samman.

Värm laggen och smörj den med smör. Stek små plättar och lägg på hög. Hacka löken och vitlöken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket någon minut tills det blivit mjukt. Tillsätt den hackade spenaten och fräs lite till. Vänd i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Lägg en klick av fyllningen på varje minicrêpe och vik ihop. Stick tandpetare igenom crêpen så håller de formen! Toppa med rostade pinjenötter.

Minicrêpes med spenat och ricotta.
Minicrêpes med spenat och ricotta.

Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons