Minicrêpes med spenat och ricotta
4 personer
Tid: 1 timme
Crêpesmet:
2 dl vetemjöl
salt
3 dl mjölk
2 ägg
smör till pannan
Fyllning:
1 liten gul lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
2 msk smör
200 g spenat (hackad)
200 g ricottaost
salt och svartpeppar
pinjenötter (till topping)
Gör så här:
Häll mjölet och lite salt i en bunke och hälften av mjölken, vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och sedan äggen. Vispa samman.
Värm laggen och smörj den med smör. Stek små plättar och lägg på hög. Hacka löken och vitlöken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket någon minut tills det blivit mjukt. Tillsätt den hackade spenaten och fräs lite till. Vänd i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg en klick av fyllningen på varje minicrêpe och vik ihop. Stick tandpetare igenom crêpen så håller de formen! Toppa med rostade pinjenötter.
Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling