Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minicupcakes med kardemummafrosting

12 nov, 2015
AvRedaktionen
Minicupcakes med kardemummafrosting.
Mumsiga minimuffins med smak av kardemumma som blir extra vackra med silverkulor. Gör dem riktigt så där små och söta! Perfekt till julens dessertbord.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 stycken

Tid: 40 minuter

Du behöver:

50 g smör

2 ägg

2 dl mjöl

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

1 dl fruktyoghurt

Frosting:

5 dl florsocker

50 g rumstempererat smör

100 g färskost

1 tsk vaniljsocker

1 krm stött kardemumma

Till garnering:

silverkulor, sockerstjärnor eller strössel

Gör så här:

Börja med att göra cupcakesen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Visa socker, smör poröst. Tillsätt äggen under omvispning. Blanda i mjölet i omgångar under omrörning. Blanda därefter i fruktyoghurten.

Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i cirka 8–10 minuter i 175°. Låt svalna medan du gör frostingen. Blanda ihop samtliga ingredienser till frostingen. Vispa tills det är poröst. Spritsa ut och garnera eventuellt med silverkulor, sockerstjärnor eller strössel.

Minicupcakes med kardemummafrosting.
Minicupcakes med kardemummafrosting.

Recept och foto: Anna Kvarnström

Annons