Minicupcakes med kardemummafrosting
20 stycken
Tid: 40 minuter
Du behöver:
50 g smör
2 ägg
2 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl fruktyoghurt
Frosting:
5 dl florsocker
50 g rumstempererat smör
100 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 krm stött kardemumma
Till garnering:
silverkulor, sockerstjärnor eller strössel
Gör så här:
Börja med att göra cupcakesen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Visa socker, smör poröst. Tillsätt äggen under omvispning. Blanda i mjölet i omgångar under omrörning. Blanda därefter i fruktyoghurten.
Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i cirka 8–10 minuter i 175°. Låt svalna medan du gör frostingen. Blanda ihop samtliga ingredienser till frostingen. Vispa tills det är poröst. Spritsa ut och garnera eventuellt med silverkulor, sockerstjärnor eller strössel.
Recept och foto: Anna Kvarnström