Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mininudelrösti med rökt lax och vaktelägg

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Gott tilltugg med rösti gjorda på nudlar toppade med rökt lax och vaktelägg. Hittar du inte vaktelägg går det bra med mindre bitar av hönsägg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0064_EMV1308.pdf
Mininudelrösti med rökt lax och vaktelägg.

20 minirösti

Tid: 35 minuter

Du behöver:

10–12 vaktelägg (eller 3 hönsägg)

50 g risnudlar

1 ägg

2 msk Kungsörnen extra fint mjöl

2 tsk pepparrot (valfritt)

salt och peppar

solrosolja

100 g rökt lax

Gör så här:

Lägg vakteläggen i kokande vatten och koka dem i 90 sekunder. Eller koka hönsäggen precis mjuka. Låt dem svalna och skala sedan. Halvera vakteläggen, eller dela hönsäggen i 4 bitar. Koka risnudlarna i 5 minuter tills de är mjuka. Låt rinna av och lägg dem i en skål tillsammans med ett knäckt ägg, mjöl och peppar rot. Blanda väl och salta och peppra. Hetta upp solrosolja i en stekpanna och stek små minirösti av mixen, cirka 1 tsk. Gör en provrösti och smaka, tillsätt mer salt, peppar eller pepparrot om det behövs. Stek upp mixen, låt svalna och toppa varje

Annons