Mininudelrösti med rökt lax och vaktelägg
20 minirösti
Tid: 35 minuter
Du behöver:
10–12 vaktelägg (eller 3 hönsägg)
50 g risnudlar
1 ägg
2 msk Kungsörnen extra fint mjöl
2 tsk pepparrot (valfritt)
salt och peppar
solrosolja
100 g rökt lax
Gör så här:
Lägg vakteläggen i kokande vatten och koka dem i 90 sekunder. Eller koka hönsäggen precis mjuka. Låt dem svalna och skala sedan. Halvera vakteläggen, eller dela hönsäggen i 4 bitar. Koka risnudlarna i 5 minuter tills de är mjuka. Låt rinna av och lägg dem i en skål tillsammans med ett knäckt ägg, mjöl och peppar rot. Blanda väl och salta och peppra. Hetta upp solrosolja i en stekpanna och stek små minirösti av mixen, cirka 1 tsk. Gör en provrösti och smaka, tillsätt mer salt, peppar eller pepparrot om det behövs. Stek upp mixen, låt svalna och toppa varje