Mininuggets med Quorn och quinoasallad
13 sep, 2017
AvRedaktionen
Mininuggets är perfekt till både plockmat och middag. Fritera dem i omgångar och ställ fram direkt medan de fortfarande är varma och krispiga.
Annons
4 portioner
Mininuggets:
1 paket Quorn Bitar (300 g)
300 g cornflakes
2 ägg
olja till fritering
Quinoasallad:
300 g kokt quinoa
200 g sötpotatis
200 g edamamebönor
Vitlöksdipp:
2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 msk citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
Mininuggets: Tina quornbitarna. Mixa cornflakes grovt i matberedare. Knäck ägg i en skål. Rulla bitarna i ägg och sedan i cornflakes. Fritera dem gyllene i olja (oljan ska vara cirka 160 grader).
Quinoasallad: Dela sötpotatis i grova bitar och kör dem mjuka i ugn, cirka 15 minuter på 200 grader. Blanda quinoa, sötpotatis och edamamebönor. Smaka av med salt och peppar.
Vitlöksdipp: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Recept och foto: Quorn
Annons