Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mininuggets med Quorn och quinoasallad

13 sep, 2017
AvRedaktionen
Mininuggets är perfekt till både plockmat och middag. Fritera dem i omgångar och ställ fram direkt medan de fortfarande är varma och krispiga.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mininuggets med Quorn och quinoasallad.
Mininuggets med Quorn och quinoasallad.

4 portioner

Mininuggets:

1 paket Quorn Bitar (300 g)

300 g cornflakes

2 ägg

olja till fritering

Quinoasallad:

300 g kokt quinoa

200 g sötpotatis

200 g edamamebönor

Vitlöksdipp:

2 dl turkisk yoghurt

2 vitlöksklyftor, pressade

1-2 msk citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Mininuggets: Tina quornbitarna. Mixa cornflakes grovt i matberedare. Knäck ägg i en skål. Rulla bitarna i ägg och sedan i cornflakes. Fritera dem gyllene i olja (oljan ska vara cirka 160 grader).

Quinoasallad: Dela sötpotatis i grova bitar och kör dem mjuka i ugn, cirka 15 minuter på 200 grader. Blanda quinoa, sötpotatis och edamamebönor. Smaka av med salt och peppar.

Vitlöksdipp: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Recept och foto: Quorn

Annons