Minipajer med hallon och nektarin
21 jan, 2020
AvRedaktionen
Pajerna kan lagas i förväg och ställas i kylen, och sedan toppar du med frukterna och gräddar när det är dags för efterrätt.
Annons
4 portioner
Du behöver:
100 g mandlar
3 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
175 g mjukt smör + lite till formen
Fyllning:
3 ägg
2 ½ dl grekisk yoghurt
75 g rörsocker
2–4 nektariner
125 g hallon
50 g flagade hasselnötter
Till servering:
Vaniljglass
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°.
- Hacka mandlarna grovt i matberedare.
- Blanda mandlarna med mjöl och socker och smula ner smöret.
- Samla ihop massan till en deg, utan att överarbeta den.
- Smörj fyra mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en stor (ca 24 cm i diameter) med lite smör.
- Tryck ut degen i dem, i botten och upp på kanterna.
- Vispa ägg, yoghurt och rörsocker fluffigt med en gaffel och fördela jämnt i formarna.
- Ställ kallt medan du fixar med frukten.
- Hit kan du förbereda och låta pajerna stå på vänt i kylen.
- Skölj nektarinerna och skär i tunna skivor, rensa hallonen.
- Fördela frukten i pajerna och strö över hasselnötter.
- Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
- Servera dem ljumna eller kalla tillsammans med lite vaniljglass.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter
Annons