Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minipajer med hallon och nektarin

21 jan, 2020
AvRedaktionen
Recept på minipajer med hallon och nektarin
Pajerna kan lagas i förväg och ställas i kylen, och sedan toppar du med frukterna och gräddar när det är dags för efterrätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

100 g mandlar

3 dl vetemjöl

1 1/4 dl strösocker

175 g mjukt smör + lite till formen

Fyllning:

3 ägg

2 ½ dl grekisk yoghurt

75 g rörsocker

2–4 nektariner

125 g hallon

50 g flagade hasselnötter

Till servering:

Vaniljglass

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Hacka mandlarna grovt i matberedare.
  3. Blanda mandlarna med mjöl och socker och smula ner smöret.
  4. Samla ihop massan till en deg, utan att överarbeta den.
  5. Smörj fyra mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en stor (ca 24 cm i diameter) med lite smör.
  6. Tryck ut degen i dem, i botten och upp på kanterna.
  7. Vispa ägg, yoghurt och rörsocker fluffigt med en gaffel och fördela jämnt i formarna.
  8. Ställ kallt medan du fixar med frukten.
  9. Hit kan du förbereda och låta pajerna stå på vänt i kylen.
  10. Skölj nektarinerna och skär i tunna skivor, rensa hallonen.
  11. Fördela frukten i pajerna och strö över hasselnötter.
  12. Grädda i ugnen cirka 30 minuter.
  13. Servera dem ljumna eller kalla tillsammans med lite vaniljglass.
Recept på minipajer med hallon och nektarin
Minipajer med hallon och nektarin.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Rabarberpaj med vaniljkräm och pistaschnötter

Ljuvlig björnbärspaj med marängtoppar

Lyxig pekanpaj med choklad

Annons