Minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost
05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Konstigt nog är allt godare i miniformat – som dessa minipajer med rödlök och blåmögelost.
Annons
Minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost
Älskar du inte blåmögelost väljer du emmentaler, chèvre eller en god cheddar.
12 bitar
Annons
Du behöver:
450 g smördeg från frysen, tinad
100 g blåmögelost
1 ägg
Bakad lök:
6 rödlökar
1 näve färsk timjan
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 näve färsk timjan
2 msk flytande honung
Gör så här:
- Värm ugnen till 200° varmluft. Skala och halvera lökarna. Skölj och plocka bladen från timjan.
- Fördela lökhalvorna på en ugnsplåt klädd med bakplåts- papper. Droppa olja och honung över och strö timjan, salt och peppar över löken. Baka i ugnen i 15–20 minuter, tills lökarna är mjuka.
- Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord. Ta ut 12 cirklar med en diameter på ca 9 cm, använd gärna ett glas. Fördela smördegsbitarna i lätt smorda muffinsformar.
- Lägg en liten bit blåmögelost i varje form och en halv lök ovanpå. Se till att lite av degen är fri vid kanten så den kan puffa upp under gräddningen.
- Vispa upp ägget med en skvätt vatten i en skål och pensla smördegen med ägg. Grädda smördegsbakelserna i ugnen i 20-30 minuter, tills gyllene. Skölj och plocka timjan, strö över bakelserna och droppa lite honung över. Servera genast.
Foto: Rikke Westesen
Annons