Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost

05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost
Rikke Westesen
Konstigt nog är allt godare i miniformat – som dessa minipajer med rödlök och blåmögelost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost

Älskar du inte blåmögelost väljer du emmentaler, chèvre eller en god cheddar.

Minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost passar utmärkt som förrätt
Rikke Westesen

12 bitar

Annons

Du behöver:

450 g smördeg från frysen, tinad
100 g blåmögelost
1 ägg

Bakad lök:

6 rödlökar
1 näve färsk timjan
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 näve färsk timjan
2 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° varmluft. Skala och halvera lökarna. Skölj och plocka bladen från timjan.
  2. Fördela lökhalvorna på en ugnsplåt klädd med bakplåts- papper. Droppa olja och honung över och strö timjan, salt och peppar över löken. Baka i ugnen i 15–20 minuter, tills lökarna är mjuka.
  3. Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord. Ta ut 12 cirklar med en diameter på ca 9 cm, använd gärna ett glas. Fördela smördegsbitarna i lätt smorda muffinsformar.
  4. Lägg en liten bit blåmögelost i varje form och en halv lök ovanpå. Se till att lite av degen är fri vid kanten så den kan puffa upp under gräddningen.
  5. Vispa upp ägget med en skvätt vatten i en skål och pensla smördegen med ägg. Grädda smördegsbakelserna i ugnen i 20-30 minuter, tills gyllene. Skölj och plocka timjan, strö över bakelserna och droppa lite honung över. Servera genast.

Foto: Rikke Westesen

Annons