Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh)

02 mar, 2017
AvRedaktionen
Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).
Vegetariska minipiroger med spenatfyllning. Goda att servera med hummus och en grönsallad med mynta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 1 timme

cirka 40 små eller 20 stora

Du behöver:

1,2 liter mjöl

1 msk socker

1 msk salt

3 1/2 dl vatten

1/2 dl majsolja eller annan neutralt smakande olja

Fyllning:

bladspenat (fryst, tinad och pressad på all vätska)

3 små gula lökar (skalade och rivna)

1 1/2 dl citron

1 msk salt

1 nypa svartpeppar

2 msk sumac (mellanösternkrydda som ger en god syrlighet) eller 2 msk saft från citron eller lime

1/2 dl vegetabilisk olja

1 msk granatäppeljuice (valfritt)

Gör så här:

Häll mjölet i en hög på ett bakbord. Gör en grop i mitten och häll sedan resten av degingredienserna i gropen. Blanda samman allt med händerna och knåda till en slät deg. Lägg den avrunna spenaten på en skärbräda och hacka den ordentligt och lägg i en bunke. Tillsätt riven lök med resten av ingredienserna och blanda. Ställ åt sidan. Kavla ut degen på en mjölad bänk, ganska tunn ca 1/2 cm. Stansa ut rundlar, använd ett mjölat dricksglas. Lägg ut 1 msk av spenaten på degen och pressa samman till små piroger. Lägg ut på en plåt och grädda i ugnen i ca 30 min på 200°.

Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).
Minipiroger med spenat (Fatayer bi sbanigh).

Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons