Tortillapizza med löjrom och crème fraiche
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 silverlökar
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 msk socker
4 små vetetortillas
150 g Västerbottensost (riven)
4 champinjoner
200 g löjrom
2 dl crème fraiche
1 knippe gräslök (finhackad)
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Skala och skiva löken tunt och lägg i kallt vatten i 10 minuter.
Blanda vinäger, vatten och socker och rör till sockret löst sig. Häll av löken och lägg den i vinägerlagen, låt ligga i minst 15 minuter.
Sprid ut ett jämt lager ost över varje tortilla och baka i ugn i ca 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
Skiva champinjonerna mycket tunt, gärna med en mandolin. Skiva från toppen och använd foten som ett handtag.
Lägg på snygga klickar med löjrom och crème fraiche på pizzorna, samt små högar med lök. Stick ner champinjonskivorna i löjrommen avsluta med att strö över finhackad gräslök och svartpeppar.
Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien