Minipizza med mozzarella
18 mar, 2020
AvRedaktionen
Italiensk favorit med en twist! Pita-pizza caprese är gott och lättlagat. Perfekt som förrätt, tillbehör eller lyxigt mellis.
Annons
4 portioner
Du behöver:
400 g körsbärstomater
2 mozzarella à 125 g
4 pitabröd
4 skivor lufttorkad skinka
Garnering:
Lite olivolja
1/2 kruka färsk basilika
Gör så här:
- Värm ugnen till 225° varmluft.
- Skiva tomaterna och mozzarellan och fördela på pitabröden.
- Riv skinkan i mindre bitar och lägg mellan tomaterna och osten.
- Grädda i ugnen i ca 8 minuter tills osten smält och skinkan är spröd.
- Droppa lite olivolja och strö färsk basilika över pizzorna och servera.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
LÄS MER:
Spröd pizza med mozzarella och citron
Annons