Pizza bianco med taleggio och tryffelhonung
Tid: 1 timme
Du behöver:
1/2 sats pizzadeg och tomatsås, se grundrecept här >>
Topping:
4–5 fasta potatisar
3 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesan
2 msk olivolja
150 g taleggio
salt och nymalen svartpeppar
några kvistar timjan
1 msk tryffelhonung
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Gör pizzadegen enligt receptet.
Tvätta potatisarna, skär dem mycket tunt, gärna på en mandolin, och lägg dem i kallt vatten i några minuter. Blanda riven parmesan med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll av potatisvattnet och blanda skivorna med en skvätt olivolja. Krydda med salt och peppar.
Kavla ut fyra runda små pizzor med ca 15 cm i diameter.
Skär taleggion i tunna skivor. Bred pizzorna med parmesankrämen, lägg på taleggio, toppa med potatis och pensla med olivolja.
Baka i ugnen i ca 10 minuter, till potatisen är krispig och botten genombakad. Ringla över honung och strö över blad av timjan.
Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien