Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smakrika minipizzor med karamelliserad lök

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Smakrika minipizzor med karamelliserad lök
Dessa minipizzor med karamelliserad lök är det perfekta tillbehöret till minglet! Lätta att äta med ena handen så du kan hålla drinken i den andra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Minipizzor med karamelliserad lök

Läckra smaker, enkelt och bra med färdig pajdeg.

minipizza – perfekt tilltugg till fördrinken

6 portioner

Du behöver:

½ paket färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk strösocker
1 dl crème fraiche
50 g riven parmesan
1 handfull gräslök, finhackad
20 g smör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Rulla ut pajdegen på mjölat bakbord. Ta ut små rundlar med ett glas eller en utstickare. Fördela bottnarna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, med gott om mellanrum mellan dem.
  2. Skala löken och dela den på mitten och skiva tunt. Vänd lökskivorna i strösocker. Smöra bottnarna med lite crème fraiche och strö riven parmesan och hackad gräslök över.
  3. Fördela löken ovanpå, gärna i ett fint mönster. Smält lite smör i en kastrull och droppa över tarterna. Grädda i ugnen i 40 minuter, tills de är spröda och får lite färg.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Annons