Små spett med parmaskinka, pecorino och potatis
Parmaspett
Allt godsaker samlade på ett och samma spett, kan det bli bättre?
15 spett
Tid: 10 minuter
Du behöver:
15 tunna skivor parmaskinka
30 munsbitar pecorino
30 blad färsk basilika
15 bitar jordgubbar (halverade)
olivolja av god kvalité (att droppa över)
Gör så här:
Trä på alla ingredienserna i följande ordning: Ena delen av parmaskinkan, pecorino, basilikablad, jordgubbe, mittdelen av parmaskinkan, pecorino, basilikablad, jordgubbe och vira runt sista delen av parmaskinkan.
Färskpotatisspett
Färskpotatis på ett nytt och mycket smaskigt sätt!
16 spett
Tid: 10 minuter
Du behöver:
8 färskpotatisar (halverade)
flingsalt
16 färska björnbär
16 bitar taleggio
16 färska mangoldblad
Örtolja:
1 knippe persilja (ca 1 dl)
1 knippe färsk basilika (ca 1 dl)
1 knippe färsk oregano (ca 1 dl)
1 1/2 dl olivolja
1 msk citron
1 tsk salt
Gör så här:
Salta och rosta potatisen på 200° cirka 10 minuter tills de blivit gyllenbruna. Mixa örterna med oljan, smaka av med citron och salt. Tillsätt eventuellt lite mer olja om den blir för tjock. Trä på björnbär, taleggio, mangold och sist potatisen. Ringla över örtoljan och servera
Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull