Mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten
15 mar, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Denna mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten bakar du enkelt utan ugn och toppar med din favoritchoklad.
Annons
Mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten
Förförande läcker chokladkaka som inte kräver ugn!
8 bitar
Du behöver:
300 g chokladkex
150 g smör, smält fyllning
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
4 äggulor
35 g (3 msk) strösocker
¼ tsk vaniljpulver
400 g naturell färskost
200 g mjölkchoklad
Garnering:
Maltesers, Kit Kat eller annan choklad
Gör så här:
- Klä botten på en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Klä kanten med tårtplast eller plastfolie. Krossa kexen till fint smul i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och rör ner i kexblandningen. Pressa ut kexmixen i ett jämnt lager i botten på springformen. Låt stå kallt i 30 minuter.
- Färskostskräm: Blöt gelatinbladen i 5 minuter i en skål med kallt vatten. Värm upp grädden i en kastrull, till strax under kokpunkten. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i den varma grädden. Ställ åt sidan i ca 5 minuter.
- Vispa äggulor, socker och vaniljpulver ljust och luftigt med elvisp. Tillsätt färskosten och den ljumma grädden och rör försiktigt ihop till en slät kräm. Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Rör ner den smälta chokladen i färskostskrämen. Häll krämen ovanpå kexbotten i formen och låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna över natten.
- Lossa försiktigt kakan ur botten och plasten, lägg upp på serveringsfat. Garnera med chokladgodis och servera.
Foto: Stine Christiansen
Annons