Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten

15 mar, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på mjökchoklad-cheesecake på chokladkexbotten
Denna mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten bakar du enkelt utan ugn och toppar med din favoritchoklad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

Mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten

Förförande läcker chokladkaka som inte kräver ugn!

Så bakar du en mjölkchoklad-cheesecake på chokladkexbotten

8 bitar

Du behöver:

300 g chokladkex
150 g smör, smält fyllning
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
4 äggulor
35 g (3 msk) strösocker
¼ tsk vaniljpulver
400 g naturell färskost
200 g mjölkchoklad

Garnering:

Maltesers, Kit Kat eller annan choklad

Gör så här:

  1. Klä botten på en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Klä kanten med tårtplast eller plastfolie. Krossa kexen till fint smul i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och rör ner i kexblandningen. Pressa ut kexmixen i ett jämnt lager i botten på springformen. Låt stå kallt i 30 minuter.
  2. Färskostskräm: Blöt gelatinbladen i 5 minuter i en skål med kallt vatten. Värm upp grädden i en kastrull, till strax under kokpunkten. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i den varma grädden. Ställ åt sidan i ca 5 minuter.
  3. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver ljust och luftigt med elvisp. Tillsätt färskosten och den ljumma grädden och rör försiktigt ihop till en slät kräm. Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  4. Rör ner den smälta chokladen i färskostskrämen. Häll krämen ovanpå kexbotten i formen och låt stå i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna över natten.
  5. Lossa försiktigt kakan ur botten och plasten, lägg upp på serveringsfat. Garnera med chokladgodis och servera.

Foto: Stine Christiansen

Annons