Mjuk avokadosoppa med tomat och rödlök med osttortilla
4 personer, 40 minuter
En god soppa som passar en varm dag, eller som förrättssoppa. Den som vill hackar i lite urkärnad chilifrukt för mer sting.
4 avokador
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (saften)
5 dl hönsbuljong (avsvalnad)
flingsalt och nymald svartpeppar
200 g körsbärstomater
1/2 rödlök
2–3 msk koriander (hackad)
olivolja
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet med en sked och lägg i mixer eller matberedare. Strimla salladslöken tvärsöver. Mosa vitlöksklyftan med en nypa flingsalt och tillsätt salladslöken och citronsaften. Kör detta tillsammans med buljongen till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna och hacka rödlök och koriander. Blanda det med lite olivolja. Servera soppan med tomatsalladen och osttortilla…
Osttortilla
Lägg rikligt med riven Västerbottensost mellan 2 majstortillabröd och stek lätt på båda sidor. Klipp 4 snittar av varje tortilla och servera till soppan.