Mjuk pepparkaka med frosting och granatäpple
24 nov, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här mjuka pepparkakan blir ännu godare och saftigare när den toppas med kanelfrosting och granatäpple.
Annons
Mjuk pepparkaka med granatäpple
Använd gärna olika tyllar för att spritsa på frostingen.
Annons
20 bitar
Du behöver:
200 g rumsvarmt smör
160 g (1,8 dl) strösocker
140 g (knappt 2 dl) muscovadosocker
3 ägg
3 dl standardmjölk, 3 %
235 g (knappt 4 dl) vetemjöl
1 msk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 ½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
Färskostsfrosting:
130 g rumsvarmt smör
200 g (3,3 dl) florsocker
1 tsk mald kanel
100 g naturell färskost
Till servering:
1 granatäpple
Ev ätbart guldpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en form, 33 x 23 cm. Vispa smör, socker och muscovadosocker krämigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör i mjölken.
- Blanda ihop mjöl, kryddor, bikarbonat och salt och vänd ner mjölblandningen i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan kallna på ett galler.
- Färskostsfrosting: Vispa smör och florsocker ljust och luftigt i en skål med elvisp på hög hastighet. Tillsätt kanel och färskost och vispa på medelhög hastighet till en jämn kräm.
- Servering: Skär kakan i bitar. Fyll en spritspåse, försedd med valfri tyll, med frostingen. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Garnera kakan med frosting, granatäpple och ev lite ätbart guldpulver.
Foto: Columbus Leth
Annons