Mjuk pepparkaka med lingon
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Har du ont om tid kan du köpa en färdig sockerkaksmix och blanda i kryddorna och lingonen i efterhand. Det blir bara nästan lika gott, men duger fint om tiden är knapp.
Annons
50 minuter
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
2 tsk kardemumma
1/2–1 dl lingon (frysta, tinade)
Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det koka upp tillsammans och rör hastigt ner det i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Blanda ner lingonen och häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen på 175° i ca 40 minuter.
Annons